Ermenegildo Zegna

Engels

Founded:                     1910, Trivero.

Headquarters:             Milan, Italy

Specialized in:             Clothing.

 

Information;

Prior to the founding of the company, founder; Ermenegilde Zegna’s father ‘Angelo’ – Who was a former watchmaker, owned a wool mill and looms in the Alps of Piedmont, Italy.

 

Ermenegildo, toghether with his brothers Edoardo and Mario, founded the company in 1910 in Trivero in the Biellese Alps when he was only 18, utilizing his fathers assets.

 

In 1915 the company was renamed ‘Fratelli Zegna di Angelo’.

 

Zegna’s vision was to create high-quality fabrics, so he began to source wool directly from the source in country’s such as; Mongolia, Australia, South Africa.

 

Since then the company has grown significantly and during the second and third generation within the family the company expanded internationally, During the third generation the business was the first luxury brand to enter the Chinese market with a flagship store in Beijing, and also one of the first to enter the Indian Market.

 

In 1999, Zegna Launched in womenswear by acquiring the Italian brand Agnona.

 

In 2008, the Group established its new headquarters in Milan, in a building designed by architects Antonio Citterio and Gianmaria Beretta.

 

One of the recent acquisitions is a 65% stake of the Italian High-quality jersey fabrics menufacturer ‘Dondi’ to increase their influence in the textile supply chain.

------------------------------------------------------------------------------------------

Nederlands

Opgericht:                   1910, Trivero.

Hoofdkantoor:            Milan, Italy.

Gespecialiseerd in:     Kleding.

 

Informatie;

Voor de oprichting van het bedrijf, Oprichter; Ermenegilde Zegna’s vader ‘Angelo’. Die een voormalig horlogemaker was van beroep, bezitte een wolmolen, en weefgetouwen vanuit de ‘Alps of Piedmont, Italië.

 

Dit stelde Ermenegildo, samen met zijn broers, in staat om het bedrijf op te richten en dat deed hij in 1910, in Trivero. Toen hij 18 jaar oud was.

 

In 1915 is het bedrijf hernoemd naar ‘Fratelli Zegna di Angelo’.

Zegna’s visie is om stoffen van hoge kwaliteit te mkane, en daarom begon hij het zoeken van kwalitatieve wol direct bij de bron in landen zoals; Mongolië, Australië & Zuid-Afrika.

 

Sinds de oprichting is het bedrijf aanzienlijk gegroeid in omvang, en tijdens de 2e & 3e generatie binnen de familie is het bedrijf internationaal uitgebreid, Tijdens de 3e familie generatie is het bedrijf de Chineze markt ingegaan, zij waren tevens ook het eerste Luxemerk dat de Chineze markt inging. Met een fysieke winkel in Beijing, ze waren ook een van de eersten die de Indiase markt opgingen.

 

In 1999, lanceerde Zegna haar eerste Vrouwencollectie, tezamen met het overnemen van het Italiaanse merk; ‘Agnona’.

 

In 2008 werd er een nieuw hoofdkantoor gevestigd in Milan, in een gebouw dat ontworpen is door architect Antonio Citterio and Gianmaria Beretta.

 

Een van de meest recente acquisities is een 65% aandeel in een Italiaanse fabrikant van hoge kwaliteit stoffen; ‘Dondi’. Om hun invloed op de textiellevering te vergroten.